MEZOTERAPIJA

mezoterapija.pdf
Je oblika neinvazivnega pomlajevanja kože obraza, vratu, dekolteja in rok. Kožo globoko neguje, stimulira sintezo koagena in zmanjšuje in gladi površinske gube, vrača koži sijaj, vlažnost ter elastičnost. Zaradi aktivnih učinkovin se je izkazala tudi kot zelo učinkovita za izboljšanje kože lasišča, zmanjšanje prhlaja, mastnosti lasišča ter tudi za zmanjšanje izpadanja las. Primerna je za moške kot tudi ženske vseh starosti.

Zakaj prihaja do prezgodnjega stranja kože in kako mezoterapija ta proces upočasnjuje?

Ob prekomernem stresu se zmanjša prekrvavitev kože, kar pomeni, da je zmanjšana oskrba kože s kisikom ter hranili, ki do celic prihajajo s krvnim obtokom. Krvni obtok v koži poskrbi tudi za to, da se iz nje izločajo toksini, ki povzročajo oksidativni stres in na ta način poškodujejo celice. Koža se tako stara, prezgodaj je obraz videti utrujen, nezdrav, postaran.

Mezoterapija v kožo vrača snovi, ki ji primanjkujejo za obnovo celic, sintezo kolagena, ki so ključni pri zavstavljanju procesov staranja.

Kdaj uporabimo mezoterapijo?

Koža zaradi staranja in utrujenosti, izgubi sijaja in tonusa. Mezoterapijo uporabljamo ob prvih povrhnjih gubah in ohlapnosti kože, ter škodljivih posledicah pretiranega izpostavljanja kože soncu.
Za lasišče pa uporabimo mezoterapijo v primeru prhljaja, seboroičnega dermatitisa, srbenja ter prekomernega izpadanja las.

Kaj je mezoterapija? Kako deluje?

Mezoterapija je metoda, s s katero s transkutano infiltracijo vnašamo v kožo različne aktivne snovi in vplivajo na biostimulacijo preko vnetnega procesa. Vse z namenom tvorbe novega kolagena v koži.

Tehnike vnosa snovi v kožo so različne:

Kaj so aktivne učinkovine v kokteilu mezoterapije:

Kako poteka postopek mezoterapije?

Pomembna je dobra anamneza, kjer zdravnik preveri ev. kontraindikacije, se odloči o tehniki in aktivnih učinkovinah, ki jih pacient potrebuje. Sledi fotodokumentacija in pacientov pirstanek na poseg.
Sledi postopek mezoterapije:

Kakšna je koža po posegu?

Po posegu posebni ukrepi niso potrebni. Rdečina in oteklina na mestu posega mine v 24 urah.

Kdaj so vidni prvi rezultati po mezoterapiji in kako dolgo vztrajajo?

Vidni so že po prvi terapiji in se stopnjujejo ob vsakem naslednjem posegu. Pacienti pravijo, da njihova koža izgleda bolj napeta, sijoča in spočita.

Koliko terapij priporočamo?

Za optimalen uspeh je potrebno terapije večkrat ponoviti. Tri terapije priporočamo v 4 zaporednih tednih, ter kasneje vzdrževalno na 3 mesece po 1 terapijo.

Za koga ni mezoterapija?

Posega ne izvajamo:

Se mezoterapija lahko kombinira z drugimi posegi?

Lahko (npr. botulin toksini, polnili, ).

Lokacija

BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

Tel: 059 818 558 (koncesijski telefon)

E-mail: dermatologija@zd-ajdovscina.si (koncesijski email)

Tel: 040 827 456 (samoplačniški telefon)

E-mail: info@bbdermatologija.si (samoplačniški email)
BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

T: 040 827 456

E: info@bbdermatologija.si







2024 © BB dermatologija d.o.o.