Odstranjevanje Hiperpigmentacij

Trajanje posega: do 1h

Čas okrevanja: takoj po končani terapiji se lahko vrnete k opravljanju vsakodnevnih dejavnosti

Cena: 100-200 eur

Brezhibna, gladka, čista koža je nekaj, kar si mnogi želimo doseči. Dejavniki kot so poškodbe zaradi sonca, tablete, hormoni, onesnaženosti zraka in podobno, zlahka privede do temnih madežev, pigmentacije, mozoljev in brazgotin po aknah, zaradi česar težko vzdržujemo željeno brezhibno kožo samo z domačo nego.
Q-switched laser, ki ga uporabljamo v BB dermatologiji je visoko napredni laser, ki se uporablja predvsem za ciljanje na različne pigmentne težave. Laserski žarki, s katerimi delujemo na vašo kožo med terapijo, prodrejo globoko v tkivo in ciljajo na področja s prekomerno količino rjavega pigmenta, imenovanega melanin. Ti pigmenti absorbirajo laserske žarke, kar povzroči njihov razpad v celicah. Vaše telo nato izplakne uničene pigmente in tako zmanjša pigmentacijo na tem območju.
Izogibanje soncu je ena najpomembnejših stvari, ki jih je treba upoštevati po laserski terapiji. Da bi se znebili rdečih in rjavih madežev, ki se pojavljajo na vaši koži, morate biti potrpežljivi. Izginili bodo sami od sebe skozi proces luščenja. Končni rezultati zdravljenja bodo vidni približno dva tedna po terapiji, zelo pomembno pa je, da med tem časom in tudi za tem uporabljate priporočeno domačo nego obraza, ki zmanjša tvorbo pigmenta. Na obraz vsaj nekaj dni po terapiji ni priporočeno nanašati ličil.

KONTRAINDIKACIJE (kdaj postopka ne izvajamo):

Uporablja se za zdravljenje:

Običajno je hiperpigmentacija posledica poškodb zaradi sonca in dolge izpostavljenosti soncu, zlasti brez ustreznega nanosa kreme za sončenje, ki lahko privede do kopičenja melanina na določenih predelih vaše kože, za kar vam lahko Q-Switch laser pomaga najti pravo rešitev.Neenakomeren ten kože je običajno posledica dolgotrajnega izpostavljanja soncu, čeprav imajo pri tem pomembno vlogo tudi onesnaženje, vnetja in hormoni. Pri temu se vam lahko Q-Switch laser pomaga znebiti čezmernega melanina s temnejših predelov in vam povrne enakomeren ten kože.Mozolji in akne povzročajo vnetje na koži, kar vodi v proizvodnjo odvečnega melanina. Lasersko zdravljenje zmanjša vnetje na koži. QS laser obenem pomaga pri odstranjevanju odvečnega pigmenta, poleg tega pa laserski žarki, ki se uporabljajo, uničijo bakterije Propionibacterium acnes, ki so prisotne globoko v kožnih porah in za katere je znano, da povzročajo akne. Pri boju proti brazgotinam sprožimo v vaši koži proces obnove tkiva in na ta način poenotimo relief kože.Tudi odstranjevanje tetovaže deluje na principu usedanja črnila globoko v plasti kože. Torej, tako kot pri pigmentaciji, lahko Q-Switch laser razgradi usedlo črnilo in pomaga pri odstranjevanju tetovaže.Melasma so rjave ali temno rjave lise na koži. Pojavijo se lahko zaradi hormonskih sprememb, pomemben dejavnik je tudi izpostavljenost soncu. Ženske imajo veliko večjo verjetnost, da bodo imele melazmo v primerjavi z moškimi. Za oba spola pa je priporočljivo tudi zdravljenje z laserjem Q switch, ki seelektivno deluje na pigment, verjetnost poslabšanja melasme je minimalna v primerjavi z drugimi laserji. Za razliko od drugih laserjev, kjer se ustvarja toplota (fototermični efekt), pri QS laserjih izkoriščamo fotoakustični efekt. Pregrevanje tkiva (fototermični) je pomemben dejavnik pri nastajanju postinflamatornih pigmentacij, oz poslabšanja melasme po laserskih posegih. Pri fotoakustičnem efektu na tkivo poslabšanje po laserskem posegu ni možno, če se pacient drži navodil po tretmaju in uporablja pripročeno hišno nego.Z odstranjevanjem odmrlih celic iz površine kože, krčenjem žlez lojnic ter zmanjšanjem proizvodnje maščobe in dlak na obrazu vam lahko Q-Switch laser pomaga tudi pri spočitem in mladem izgledu vaše kože.

Naše lasersko zdravljenje Q-Switch laserjem je neinvazivno, varno in primerno za vse tipe kože. Poleg tega ta tretma ne zahteva posebnega okrevanja, kar vam omogoča, da se takoj po tem vrnete k vsakodnevnim dejavnostim.

Lokacija

BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

Tel: 059 818 558 (koncesijski telefon)

E-mail: dermatologija@zd-ajdovscina.si (koncesijski email)

Tel: 040 827 456 (samoplačniški telefon)

E-mail: info@bbdermatologija.si (samoplačniški email)
BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

T: 040 827 456

E: info@bbdermatologija.si2024 © BB dermatologija d.o.o.