Diagnostični postopki BB dermatologija

DIAGNOSTIČNI POSTOPKI

Probatorna ekscizija
  • Probatorna ekscizija je postopek, s katerim odvzamemo vzorec za mikroskopski pregled tkiva pri dermatoloških boleznih, ko je to potrebno. Za tkiva pod mikroskopom vzorce pošiljamo na Inštitut za patologijo na MF v Ljubljani ter na Oddelek za patologijo v SB Celje.
Epikutano testiranje
  • Epikutano testiranje Za ugotavljanje pozne preobčutljivosti na standardne (dišave,kovine,konzervansi,barva za lase, guma, ipd) in prinešene alergene (kreme,kozmetika).
Testiranje na fizikalne povzročitelje urtikarije
  • Testiranje na fizikalne povzročitelje urtikarije S testi ugotavljamo ali imate morda urtikarijo na mraz, na toploto, na pritisk ali holinergično urtikarijo.
CW Doppler
  • CW Doppler je presejalna metoda za ugotavljanje venskega popuščanja., na podlagi katere svetujemo kirurški ali laserski poseg ali sklerozacijo varic. Na podlagi izvida se odločimo tudi kakšna kompresija je primerna za pacienta.
Odvzemi venske krvi
  • Odvzemi venske krvi Opravljamo odvzeme krvi za laboratorijske preiskave diagnostično ali pred zdravljenjem s sistemskimi zdravili (npr. Roaccutane, metotreksat, ciklosporin ipd.)

Zakaj izbrati nas?

PRVIČ Poskrbimo, da pred začetkom zdravljenja, izpeljemo ustrezno diagnostiko.

DRUGIČ Držimo se protokolov zdravljenja tako na področju dermatovenerologije, estetske medicine kot tudi na področju komplementarne medicine.

TRETJIČ Naravnost in rezultati Po dobro diagnostični obravnavi je zdravljenje enostavnejše. Manj je več. Z manj agresivnimi pristopi lahko dosežemo dobre rezultate.

ČETRTIČ Informiramo vas o vašem stanju ali bolezni Pripravljamo izročke za vas (glej gradivo), kjer boste izvedeli več o vašem stanju, postopkih zdravljenja ter tudi ponujamo predloge, kako si lahko pomagate sami.