DERMATOLOŠKI PREGLEDI

 • Pregledi, diagnostika in zdravljenje kožnih bolezni
  V dermatologiji je več kot 1000 pojavnih oblik kožnih bolezni, ki so rožnate, v različnih odtenkih, se pojavljajo na različnih mestih, hkrati ali posamično in srbijo. Le dermatolog ima dovolj izurjeno oko, da barve, obliko in distribucijo sprememb poveže v smiselno celoto. Potem tu igra pomembno vlogo še starost posameznika in njegova zgodba kdaj, kako in koliko časa spremembe opaža. Skupek vseh podatkov je diagnoza, do katere je včasih najtežje priti, četudi nam lahko pomagajo diagnostični postopki.
Pregledi alergijskih bolezni kože
 • Pregledi alergijskih bolezni kože Imate morda ekcem rok, obraza, nog, ki ima nenavaden potek, se na koži pojavlja z zamikom od izpostavitve osumljenemu alergenu. Se morda ekcem izboljša izven delavnega mesta, na dopustu in se ponovno spet pojavi po vrnitvi v delovno okolje? Pomembni so tudi hobiji, priprava hrane, ipd. Vaše težave najbolje poznate sami, naša naloga je, da vas usmerimo, pri iskanju povzročitelja vaših težav s kožo. Seveda si pri tem pomagamo tudi z epikutanim testiranjem.
Alergija na sonce
 • Alergija na sonce Fotodermatoze ali “alergije na sonce” so bolezni, ki se na koži pojavljajo po izpostavitvi soncu, tudi v teh primerih imamo možnost bolezni zdraviti in preprečevati.
Bolezni nohtov rok in nog
 • Bolezni nohtov rok in nog Po veljavnih priporočilih pregledujemo in zdravimo bolezni nohtov rok in nog.
Kronične kožne bolezni
 • Kronične kožne bolezni (luskavica, atopijski dermatitis, kronična urtikarija, kronični ekcem) Kronične kožne bolezni so tiste, ki trajajo več let, nekatere celo življenje. Pomembno je, da bolezen opredelimo ter kožo vzdržujemo v najboljšem možnem stanju, bodisi z lokalnimi ali pa sistemskimi zdravili. V primeru kronične urtikarije izvajamo testiranje na fizikalne povzročitelje urtikarije. Izvid prejmete v enem dnevu.
Bolezni lasišča in izpadanje las
 • Bolezni lasišča in izpadanje las Veliko žensk in moških trpi zaradi izpadanja las. Ni nujno, da je izpadanje las samo dedno in infaustno. Potrebno je izpadanje las diagnosticirati, opredeliti vzrok ter nenazadnje tudi izpadanje las zaustaviti.
  Izvajamo dopolnilno metodo, ki je primerna za vse tipe izpadanja las, mezoterapija lasišča (glej gradivo mezoterapija).
Nosečniške dermatoze
 • Nosečniške dermatoze Kožne bolezni v nosečnosti imajo posebno mesto v dermatologiji. V nosečnosti se pogosto izrazijo bolezni kot so luskavica in atopijski dermatitis. Pod vplivom hormonom se še pogosteje izražajo nosečniške dermatoze, ki so večinoma nenevarne, redkeje srečamo tiste, ki ogrožajo mater in plod.
Otroška dermatologija
 • Otroška dermatologija Posebej obravnavamo bolezni otrok. Bolezni, ki jih srečamo pri otrocih so drugačne od kožnih bolezni odraslih. Otroci nikakor niso pomanjšani odrasli.
Kožne bolezni mladostnikov
 • Kožne bolezni mladostnikov; poudarek je na zgodnjem zdravljenju aken. Pomembno je, in tega se morajo zavedati tako mladostniki kot starši, da je zgodnje zdravljenj aken, to je, ko se akne pojavijo v obliki komedonov, papul, pustul, ključnega pomena. Če zgodnje oblike aken zamudimo, je verjetnost za grde brazgotine zelo velika.
Preventivni pregledi znamenj
 • Preventivni pregledi znamenj s ciljem, da zgodaj odkrijemo kožnega raka. Naše paciente učimo samopregledovanja in zaščite pred soncem. ki sta ključna v boju proti nevarnim oblikam kožnih rakom.
Zgodnje odkrivanje melanoma
 • Zgodnje odkrivanje melanoma V zgodnjih fazah je melanom ozdravljiv. Pozne oblike melanoma imajo najslabšo prognozo med vsemi oblikami raka.
 • Nemelanomski kožni rak pri starejši populaciji Kožni rak ni samo melanoma. Pri strajši populaciji ali pri ljudeh po transplantacijah,, na imunosupresivni terapiji so preventivni pregledi zelo pomembni. V mislih imamo predvsem skvamoznocelični karcinom (SCC), ki je prav tako nevaren rak, zaseva in nanj velikokrat premalo opozarjamo. Razvije se na novo ali iz aktiničnih sprememb kože, ki jih je enostavno zdraviti ter tako preprečevati njihov progres. Potem je tu bazalnocelični karcinom (BCC). v druge organe le redko zaseva, bolj kot to, nas skrbi njegova destruktivna rašča. Uničuje tkiva, prizadene lahko tudi vid.
 • Pregledi ožila in svetovanje pri venskem popuščanju, krčnih žilah, golenjih razjedah glede sodobnega zdravljenja. Paciente vključujemo v flebološke šole. Namen fleboloških šol je razumeti nastanek bolezni ter nenazadnje paciente pripravimo do tega, da si znajo sami izbrati primerne sodobne obloge za stopnjo golenje razjede.

Zakaj izbrati nas?

PRVIČ Poskrbimo, da pred začetkom zdravljenja, izpeljemo ustrezno diagnostiko.

DRUGIČ Držimo se protokolov zdravljenja tako na področju dermatovenerologije, estetske medicine kot tudi na področju komplementarne medicine.

TRETJIČ Naravnost in rezultati Po dobro diagnostični obravnavi je zdravljenje enostavnejše. Manj je več. Z manj agresivnimi pristopi lahko dosežemo dobre rezultate.

ČETRTIČ Informiramo vas o vašem stanju ali bolezni Pripravljamo izročke za vas (glej gradivo), kjer boste izvedeli več o vašem stanju, postopkih zdravljenja ter tudi ponujamo predloge, kako si lahko pomagate sami.