Zdravljenje aken

Trajanje posega: do 1h

Čas okrevanja: en dan

Cena: 120-150 eur

Akne so zelo pogosta kožna bolezen, ki se kaže kot beli in črni ogrci (odprti in zaprti komedoni), rožnate bunčice (papule) ter gnojne vezikule (pustule). Medtem, ko so znane lezije najpogosteje povezane z obrazom, se lahko kadar koli pojavijo tudi na drugih predelih telesa. Običajno se začnejo v puberteti in prizadenejo večino najstnikov v blagi obliki s posameznimi papulami, komedoni vse do hude oblike z hudim vnetjem, pordelo zatrdelo kožo, ki je pridružena podkožnim vozličem (nodusom), cistam in abscesom (nodulocistične akne). Povzročajo lahko brazgotine, ki lahko trajno vplivajo na samopodobo.
Nekatere akne minejo do konca pubertete, pri nekaterih pa se lahko začnejo po dvajsetem letu v odrasli dobi in običajno pomenijo težji potek, predvsem pri ženskah. Včasih se pojavijo že pri otrocih kot komedoni in pustule po nosu in licih.
Ne glede na to, ali so vaše akne kronične ali občasne, blage ali hude, je obisk pri dermatologu odlična izbira pri doseganju čiste in gladke kože. Prav tako je pomembno vedeti, da je vsak posameznik edinstven, kar pomeni, da zdravljenje, ki deluje pri eni osebi, morda ne bo delovalo pri drugi. V BB dermatologiji bodo strokovnjaki ocenili stanje kože in vam na podlagi tega priporočali ustrezno terapijo.

Akne lahko zdravimo na različne načine, včasih pa je najbolj učinkovita kombinacija.

V BB dermatologiji zdravimo z medicinskim visoko naprednim laserjem Fotona, ki ga ne smemo zamenjati z IPL, ki se uporablja v kozmetičnih salonih in mu včasih rečejo kar “laser”. Medicinske laserje lahko uporabljajo samo zdravniki. KONTRAINDIKACIJE (kdaj postopka ne izvajamo):

Lokacija

BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

Tel: 059 818 558 (koncesijski telefon)

E-mail: dermatologija@zd-ajdovscina.si (koncesijski email)

Tel: 040 827 456 (samoplačniški telefon)

E-mail: info@bbdermatologija.si (samoplačniški email)
BB dermatologija d.o.o.
Lokarjev drevored 2
5270 Ajdovščina

T: 040 827 456

E: info@bbdermatologija.si2024 © BB dermatologija d.o.o.